ingrediënten
3 rode paprika’s
2 teentjes knoflook
10 basilicumblaadjes
100 gram romige kaas 0% vet
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de paprika’s en verdeel ze in vieren. Haal de zaadjes eruit en verwijder de witte randjes. Neem een groot stuk aluminiumfolie en
leg de paprika’s erop. Leg de gepelde teentjes knoflook erbij. Vouw de folie dicht tot een pakketje en leg het in de oven.
Laat de paprika’s in 40 – 45 minuten gaar worden. Haal de paprika’s en de knoflook uit de oven en laat paar minuten afkoelen.
Haal het velletje van de paprika’s. Dat gaat nu makkelijk met een lepel. Mocht het niet lukken dan kun je het velletje ook laten zitten.
Dan is de smaak iets anders en je krijgt meer vezels binnen.
Pureer de paprika’s met de knoflook, de olijfolie, de romige kaas en de basilicum. Als je wilt kun je nog een beetje water toevoegen om
de soep iets te verdunnen. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep 4 uur koelen in de koelkast. Serveer de soep goed gekoeld.